Ramen, deuren & schuiframen

Rolluiken

Dorpels & vensterbanken

Vliegenhorren


Ramen, deuren & schuiframen

Voor onze producten op maat kan u steeds kiezen uit 2 merken zijnde ons eigen huismerk RHQ alsook Aluplast.

Welk merk en profiel het meest geschikt is in uw persoonlijke situatie kan u bepalen aan de hand van onderstaande kenmerken of aan de hand van een vrijblijvend gesprek met onze verkopers.

Ramenhal RHQ:


RHQ71

 

• 5-kamer profiel - 71 mm profieldikte (vleugel)

• 5-kamer profiel - 71mm profieldikte ( kader)

• Dubbele thermisch geïsoleerde beglazing (HR++ met argonvulling)

• Staalversterking in profiel (kader en vleugel)

RHQ71 ook mogelijk met Ug 1.0 dubbel thermisch geïsoleerde beglazing
RHQ71 ook mogelijk met Ug 0.6 triple thermisch geïsoleerde beglazing

Aluplast IDEAL:

Het Aluplast IDEAL® gamma heeft volgende kenmerken:

 • Uf-waarde = 1,3 W/m²K (= standaard)
 • Ug-waarde = 1,0 W/m²K (= standaard)
 • maximale glasopname tussen 41mm en 51mm
 • geluidsisolatie tot 47 dB (tot geluidwerendheidsklasse IV)
 • verschillende profielcontouren voor een individueel design
 • designglaslat voor de binnenruimte

IDEAL 4000

 • 70mm bouwdiepte
 • 5-kamer-systeem
  als standaard- combinatie
 • gebruik van adequaat veiligheidsbeslag garandeerd uitstekende inbraakwerendheid

IDEAL 5000

 • 70mm bouwdiepte met uitstekende dempings-eigenschappen 
 • 5-kamer-systeem
 • beschermd liggende beslagkamers voor hoogste inbraakwerendheid

IDEAL 7000

 • 85 mm bouwdiepte
 • 6-kamer-profiel
 • aanslagsdichtings- systeem met dubbele afdichting

Rolluiken

Zoek je bescherming tegen de zon? Of tegen inbrekers? Wil je de koude buitenhouden? Of liever de warmte? Rolluiken zijn hiervoor de beste oplossing.


Voorzetrolluiken:


Het grote voordeel dat voorzetrolluiken hebben, is dat ze op elk moment kunnen worden geplaatst. Snel, eenvoudig en zelfs zonder kap- of breekwerk! Dit type rolluik kan dus zowel bij nieuwbouw als renovatie worden toegepast. voorzetrolluiken zijn altijd zichtbaar langs de buitenzijde. Dat hoeft zeker en vast geen nadeel te zijn, de afwerkingsmogelijkheden zijn enorm groot.

Afwerking op maat:

Voorzetrolluiken worden in de meeste gevallen tegen de gevel geplaatst. Het is ook mogelijk om ze in de raamopening (‘in de dag’) te plaatsen, maar dan valt een deel van het raam weg en wordt bijgevolg de lichtinval beperkt.


Opbouwrolluiken (monobloc):


Opbouwrolluiken worden steeds samen met uw ramen en deuren geplaatst. Dat maakt ze uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen en woningen waar de ramen volledig worden vervangen. Dit type rolluik biedt een perfect alternatief voor de traditionele inbouwrolluiken van vroeger, waarbij het rolluik werd gehangen in een opening boven het raam (inbouwrolluik).

Afwerking op maat:

Afhankelijk van de plaatsing kan u ervoor kiezen om de kast enkel zichtbaar langs de binnenkant van de woning te hebben. Dit kan enkel en alleen als u de nodige ruimte hebt boven uw raam, bijvoorbeeld wanneer u vroeger inbouwrolluiken had en deze gaat vervangen. Wanneer u deze ruimte niet heeft, kan u bij de vervanging van uw ramen kiezen voor lagere ramen waardoor de opbouwkast zichtbaar wordt van buitenaf.

De voorplaat, geleiders en onderlat kunnen dan eventueel ook aangepast worden in een kleur naar keuze.


Voor de installatiegids van
Voorzetrolluiken

Voor de installatiegids van
inbouwrolluiken

Voor de installatiegids van
opbouwrolluiken


Dorpels & vensterbanken


Onderdorpel - Arduin (blauwe steen)

 

Blauwe hardsteen of arduin is een compacte zandsteen die gevormd werd in de koolstofrijke modder van ondiepe en warme zeeën. In België zijn er drie belangrijke gebieden waar blauwe steen wordt ontgonnen:

– Het platform van Soignies tussen Brabant en Henegouwen

– De Condroz in de provincie Namen

– Het Centraal Ardens Massief

Door de mooie structuur en uitstekende duurzaamheid is arduin een ideaal bouwmateriaal. Talrijke vormen van afwerking zijn mogelijk: gepolijst, gezoet, gezaagd, geslepen, gevlamd, gebouchardeerd (met ruw oppervlak), met geciseleerde groeven, in oude fijnslag….

 


Onderdorpel - Graniet

 

Graniet ontstaat door het stollen van magma in diepere aardlagen en bestaat uit kwarts, veldspaten en glimmers. Graniet staat gekend om zijn slijtvastheid en krasbestendigheid waardoor het vaak gebruikt wordt voor keukenwerkbladen en vloeren.

Bovendien is graniet zuurbestendig en kan het goed tegen vorst, waardoor het dus ook buitenshuis gebruikt kan worden. Dankzij de verschillende mogelijke bewerkingen (ruw bewerkt, geschuurd, gesplitst, gevlamd en gepolijst) komen de mooiste, diepste kleuren aan de oppervlakte.

 

Vensterbank/ binnentablet - Marmercomposiet


Marmercomposiet is een industrieel vervaardigde steen, samengesteld uit resten natuursteen. Elke composietproducent heeft een eigen en uniek ‘recept’ waardoor de samenstelling steeds verschillend is. Het unieke recept bevat meestal wel resten van graniet en kwarts. Op die manier worden overschotten van natuursteen gerecycleerd, wat composiet tot een milieuvriendelijk materiaal maakt. Andere voordelen zijn het zeer ruime aanbod aan kleuren, de slijtvastheid, de krasbestendigheid en het onderhoudsgemak.

 


Vliegenhorren


Een vliegenraam is onmisbaar in elke woning. Wilt u graag uw slaapkamer verluchten voor het slapen gaan? Of wilt u gedurende de nacht een permanente, frisse buitenverluchting? Met een vliegenraam zullen de muggen en andere insecten geen kans krijgen om uw nachtrust te verstoren. Vliegenramen zijn ecologisch, diervriendelijk en bijzonder efficiënt. Dankzij een handig klemsysteem zijn de vliegenramen gemakkelijk te plaatsen, maar ook even gemakkelijk te verwijderen. Verder kan u uw keuze maken uit vliegendeuren, plissé en schuifvliegendeuren met de hieronder beschreven eigenschappen.

Vliegenramen

 

Wij maken gebruik van 15mm profielen. De vliegenramen worden als het ware op het raam vastgeklikt aan de hand van een klemsysteem met klikkers;

Het kader van een vliegenraam bestaat uit hoogwaardig aluminium en kan in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden. Het vliegenraam wordt verstevigd met een aluminium buisprofiel;

Een vliegenraam beschikt over 4 inox klemstukken (2 verend boven en 2 vaste onderaan). Op deze manier is het vliegenraam makkelijk te plaatsen en te verwijderen.

 


Vliegendeuren

 

Het kader en de vleugel van een vliegendeur bestaan uit hoogwaardig aluminium en kan in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden.

De zwaar uitgevoerde scharnieren worden verdeeld over de hoogte van de deur en garanderen een probleemloze bewegingscirkel. We maken gebruik van drie scharnieren per vliegendeur. Door de drie bevestigingspunten op het kader en twee op de vleugel is elk scharnier vrij van speling.

Het aanslagrubber garandeert, door zijn speciale vorm, een perfecte aansluiting van de vleugel met het kader. Een pomp zorgt voor een automatische sluiting van de vliegendeur. Op deze manier hebben de muggen en andere insecten geen kans om binnen te dringen;


Plissé

 

De bovengeleiding van de plissé is een U-vormig aluminium profiel dat in dezelfde kleur gemoffeld wordt als de bestaande deur of schuifraam. Deze is even lang als de lengte van de plissé;

De treklijst en de cassette worden eveneens in dezelfde kleur gemoffeld. Als de vouwhordeur volledig is opgerold, hebben de cassette en treklijst samen ongeveer een breedte van 11 cm; 

De plissé vouwhordeur afkomstig uit onze productie heeft een geplisseerd gaassysteem dat uniek is in België. Bij de meeste plissé is de levensduur van het gaas vastgelegd rond 3 jaar, waarna er kleine scheurtjes kunnen komen in de plooien. Bij onze plissé vouwhordeuren is de levensduur minstens het dubbele vanwege het feit dat ons gaas stabieler is;

 


Schuifvliegendeuren

 

Het kader van een schuifvliegendeur bestaat uit hoogwaardig aluminium en kan in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden. Een schuifvliegendeur wordt verstevigd met een horizontale tussenstijl;  

De schuifvliegendeur sluit goed aan op het schuifraam door de mohairband die links en rechts van de vleugel gemonteerd is; 

Bij een standaard schuifvliegendeur beweegt de vleugel zich voort door 2 rolwagens in de bovenrail. Onderaan wordt gewerkt met een raamgeleider (H-profiel) of vloergeleider (F-profiel). Bij een dunne schuifvliegendeur wordt boven en onder dezelfde rail gebruikt, namelijk een Z-profiel. De wieltjes die ervoor zorgen dat de vleugel verschuift bevinden zich bij deze schuifvliegendeur vanonder. Offerte:

Ben je alvast overtuigd? Neem dan gerust contact met ons op zoals hieronder beschreven. Neem je net als ons liever de tijd om even samen te zitten en je wensen en ideeën face-to-face te bespreken? Breng ons dan gerust een bezoekje!


Voor een digitale offerte kan je het formulier hieronder steeds invullen of rechtstreeks mailen naar: maatwerk@ramenhal.be.
Vermeld altijd duidelijk welke kleur u aan de binnenkant en welke kleur u aan de buitenkant wenst, wat de productiemaat van het desbetreffende product is (breedte x hoogte) en wat de draai- en/of schuifrichting is (steeds vanuit de binnenkant van het huis bekeken). Gaat dit je petje al te boven dan raden we je aan om ons eens een bezoekje te brengen.


Na het verzenden van het formulier of mail zal onze medewerker contact met u opnemen om de informatie te vervolledigen (indien nodig) waarna de offerte opgesteld zal worden. Deze ontvangt u vervolgens binnen 10 werkdagen.

Vermeld altijd duidelijk welke kleur u aan de binnenkant en welke kleur u aan de buitenkant wenst.

Wat is de productiemaat van het desbetreffende product (breedte x hoogte)?

Wat is de draai- en/of schuifrichting (steeds vanuit de binnenkant van het huis bekeken)?